20minutos.es

FABES A LA CATALANA

Por Bitàcola culinària
(3.86/5 - 7 votos)


Aquesta recepta va dedicada a l'Olga i a la seva mare; i com no a tots els que entren en el blog, que durant un temps m'han estat demanant aquest plat i fins avui no l'he poguda penjar.

La recepta és de la meva sogra que és una gran cuinera de plats tradicionals i típics... Aquest és un d'ells: FABES A LA CATALANA
INGREDIENTS:
500 gr. Fabes fresques o congelades.
2 costelles de porc
1 butifarra negra
Un o dos tallets de cansalada virada
Dues cebes grosses
Oli
Llard
Un raig de conyac
Una cabeça d'alls
Una fulla de llaurer
Dues o tres fulles de menta


PREPARACIÓ:
En una cassola de test hi posem l'oli o el llard, sofregim la costella de porc tallada a trossets, i la cansalada virada i la butifarra negra. Quan la butifarra estigui dorada la traiem i la guardem.
Damunt del sofregit hi afegim les faves, les cebes tallades a trossets, els alls sencers i ben nets, la fulla de llaurer i la menta i un bon raig de conyac i una mica d'aigua i ho salpebrem. Tapem la cassola i deixem que vagin fent xup-xup.
Quan les faves estiguin cuites se li afegeix la butifarra negra per sobre que li dóna molt bon gust.
La meva sogra diu: "Les faves perquè siguin bones han de ser porquejades"
Observacions:
Aquest és un plat que és molt bo si reposa, és pot fer avui per l'endemà.
Desitjo que us agradi i si les feu d'una altra manera, podeu aportar la vostra recepta.
Bon profit




Imprimir esta página
Por Bitàcola culinària (Ver su web)






Puntúe esta receta:


Receta similar


Artículos relacionados

La Navidad más dulceLa Navidad más dulceDegustando el territorio espanolDegustando el territorio espanolViaje gastronomico por el norte de EspanaViaje gastronomico por el norte de Espana


Conversor de unidades de cocina



Mmm!... o Puag!

Pregunta del momento

¿Buscas inspiración en Petitchef para cocinar a diario?
Voto