20minutos.es

COCA DE POMA

Por El món de la cuina
(5.00/5 - 5 votos)

2 comentarios








Si és veritat que darrere d?un gran home sempre hi ha una gran dona, què hi ha darrere d'una gran coca? Una dona també? O un home?

Una de les primeres coques que vaig aprendre a fer va ser la Coca del iogurt, però no ho he sabut fins 30 anys més tard, perquè a casa era coneguda com a Coca Paquita.

Ella, la cosina del meu pare, venia sovint a visitar-nos i, tot xerrant, menjàvem unes galetes o un tros de pa de pessic.

-Coneixeu la recepta de la coca de iogurt? ?ens va preguntar un dia. No? Doncs és molt senzilla. Es fa així.... I ens ho va explicar fil per randa, la qual cosa ens va sorprendre moltíssim perquè ella era una dona a qui no agradava gens la cuina i mai a la seva vida havia fet un pastís!

Amb el temps, he anat modificant els ingredients i he afegit dues o tres pomes tallades a làmines. És una de les coques que més ens agraden i sempre que els meus fills o els seus amics em demanen aquesta Coca de poma, penso en la gran dona que ens la va ensenyar.

No fa gaires anys vaig descobrir que la meva Coca Paquita era en realitat la Coca del iogurt de qui tothom parla. La cosina del meu pare fa molts anys que és morta, i estic segura que mai s?hauria imaginat que aquella coca tan fàcil de fer acabaria portant el seu nom.

Si la voleu fer, aneu preparant els ingredients. Tot el que té de bona, ho té de senzilla, per la qual cosa és doblement agraïda.

Encenem el forn a 180?. En un bol barregem els ous amb el iogurt, i anem afegint la resta d?ingredients, batent bé cada vegada.

Folrem un motlle de plumcake amb paper de forn, deixant que sobresurti perquè aquest pastís puja bastant. Pelem les pomes, els traiem el cor i les tallem a làmines fines.




Aboquem una mica de pasta al motlle, col?loquem una capa de poma i acabem d?abocar-hi tota la pasta. Decorem amb una altra capa de poma i escampem per sobre el sucre. L?enfornem durant 75-80 minuts, fins que veiem que està daurada.

Aquesta vegada només he posat dues capes de poma però, si voleu, podeu posar-ne també una altra al mig de la coca. I, un cop cuita, podeu escampar una mica més de sucre per sobre.





Ingredients:

4 ous
1 iogurt de vidre Danone (o grec)
125 ml llet (1 mesura de iogurt)
125 ml oli (1 mesura de iogurt)
250g sucre (2 mesures de iogurt)
300 g farina (4 mesures de iogurt)
1 sobre llevat Royal

Per decorar:
2 pomes
50 g sucre



Si darrere de la Guerra de Troia hi ha Paris amb la seva poma d'or, què hi ha darrere de la meva coca?




Imprimer cette page
Por El món de la cuina (Ver su web)






Puntúe esta receta:

Comentarios de los miembros:

5 / 5

Delicious

5 / 5

Tambe pots possar per sobre atmelles filetejades i avellanes. Si l'obres per la mitat com un entrepa la pots farçi de nata montada exquisita


RECETAS


Receta similar


Artículos relacionados

Es el turno de un plato ligeroEs el turno de un plato ligeroLa Navidad más dulceLa Navidad más dulceViaje gastronomico por el norte de EspanaViaje gastronomico por el norte de Espana


Conversor de unidades de cocina



Mmm!... o Puag!

Trufas de mascarpone

Trufas de mascarpone
puag!
mmm!...

Pregunta del momento

¿Cuál es tu ingrediente favorito para el mes de Noviembre?
Voto